Hoppa till sidans innehåll

Motorflygning


Vi flyger hängglidare så att vi kan få uppleva luften på samma sätt som fåglar. Vi flyger utan motor och stannar uppe med hjälp av uppvindar och vår egen kompetens.

När det är fint ute vill man bara flyga. Men en fin dag kan inte alltid garantera flygning. Ibland är det fint och soligt men det finns inte några uppvindar att tala om. Eller så finns dem men det räcker inte till med ens kompetens. Eller både och. Kan man flyga ändå? Jodå, det kan man.

Sverige är inget flygparadis, vädret & brist på berg gör att man är lite mer begränsad gentemot flygare som bor i andra länder. Men lösningar finns. Dem som vill komma upp oftare har möjlighet att flyga med motorsele.

Vädret och uppvindar är inte lika avgörande när man flyger med motor - det räcker med att det inte regnar, är inte dimmigt och inte blåser för mycket. 

Fördelar med en motorsele är att man kan i princip flyga året runt och hålla sig i flygtrim. Det är lätt att samla flygtimmar och erfarenhet då motorselepiloterna hinner flyga på kvällar efter jobbet.

Artikel om motorflygning på Hypoxia

Snabbguide till nya motorflygare på Hypoxia

För att kunna flyga hängglidare med motor måste man gå kurs. Det krävs även att hängglidaren lämpar sig till motorflygning både var det gäller max startvikt och konstruktion. Mer information hittar man på menyn till vänster.

7

Uppdaterad: 11 NOV 2017 19:28 Skribent: Per Andersson


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Hängflygförbundet
c/o Harald Holmström, Lövgatan 2
565 33 Mullsjö

Kontakt:
Tel: +46705948278
E-post: This is a mailto link

Se all info