Hoppa till sidans innehåll

Verksamhet


Svenska Flygsportförbundet är ett specialidrottsförbund inom Riksidrottsförbundet (RF) som arbetar för att skapa bra förutsättningar för flygsporten i Sverige. Verksamheten omfattar sporterna ballong, fallskärm, hängflyg, konstflyg, modellflyg, motorflyg, segelflyg och skärmflyg. Dessa sporter är i sin tur, till skillnad mot grensporter inom andra specialidrottsförbund, organiserade i "grenförbund" som är egna juridiska personer.

Idrott och tävling genomsyrar arbetet inom förbundet och spänner från träning till tävling, både på lokal, nationell och internationell nivå. Förbundet arbetar tilsammans med RF för att stötta våra landslag att genomföra elitsatsningar. Detta arbete har gett utdelning och Sverige har tagit flera guld och silvermedaljer på EM och VM de senaste åren.

Förbundet har ett intressebevakande uppdrag som är större än andra idrottsförbund. Det beror på att flera av flygsporterna regleras av statliga myndigheter, och därmed av beslut som fattas av politiker och tjänstemän i Sverige och inom den Europeiska Gemenskapen. Flygsportförbundet agerar för att hålla regelverken enkla och relevanta, avgifterna låga och tillgången till våra idrottsarenor, luftrummet, tillgängligt med så få begränsningar som möjligt.

Uppdaterad: 25 APR 2018 10:32 Skribent: Björn Hårdstedt (även foto)


 

Vaccinera klubben.pngfolkspel-header-13kb.png
Sportlicens


fai

FAI betyder "Fédération Aéronautique Internationale", det franska namnet på det internationella flygsport­förbundet.Svenska Flygsportförbundet är en del av svensk idrott.


 

SISU.png

Vi är med i studieförbundet SISU idrottsutbildarna.


Postadress:
Svenska Flygsportförbundet
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Besöksadress:
Gustavslundsvägen 137, 5 tr
167 51 Bromma

Kontakt:
Tel: +46702925011
E-post: This is a mailto link

Se all info